Hva vi gjør

Girls in Music er en frivillig organisasjon startet 15.01.2015 som jobber aktivt for at flere jenter skal finne sin inspirasjon og glede til å drive med egen musikk. Musikkbransjen har i alle år vært et mannsdominert felt. GiM har et ønske om å gjøre musikk og musikkrelaterte tema mer tilgjengelige på jentenes premisser, nettopp for å inkludere flere. GiM jobber for at flere jenter skal få oppleve ekte musikkglede og stolthet over å kunne delta og lage egen musikk, og å kunne ta større del av norsk musikkliv.

Formålet er å veilede og spre informasjon, kurse, holde workshops og seminarer om branjerelaterte temaer. GiM er med i Balansekunst, som ble opprettet i 2009 som et grep for å rekruttere flere kvinner inn i norsk musikkbransje.

Studier viser at nettverk og det å ha en sosial arena er ekstremt viktig, for å overleve i en slik bransje. GiM ønsker å være denne tiltrengte plattformen. Vi hjelper gjerne jenter til å finne inspirasjon og glede til å drive med musikk, og å finne sin plass i musikklivet.

 

Vi er storesøstrene som kan åpne dørene inn til musikkbransjen, og gir deg den kunnskapen du trenger for å klare deg på egenhånd. Gjennom vårt felles brennende engasjement for å rekruttere og hjelpe flere jenter inn i musikkfeltet, uansett musikalsk nivå eller profesjonalitet, ønsker vi å videreformidle kunnskap og informasjon.

Vi kan hjelpe med alt fra å utarbeide booking forespørsler, til promotering av utgivelser enten på eget plateselskap eller om du trenger hjelp i jungelen til å finne det riktige alternativet for deg. Om ikke vi kan hjelpe deg, så setter vi deg i kontakt med noen som kan! Vi deler gjerne våre tips og triks fra bransjen, og arrangerer kurs og seminarer.

Vi har også et tett samarbeid med flere av Oslos organisasjoner og konsertscener i Oslo, hvor vi ønsker å vise frem dyktige jenter vi har arbeidet med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *